Colored Tab Dropdown-SR

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

21. септембар 2014.

Putno osiguranje

Putno osiguranje pokriva troškove zdravstvenih usluga koje bi vlasnik polise osiguranja eventualno mogao da ima u slučaju nezgode tokom puta ili boravka u inostranstvu. Polisa je važeća u toku unapred određenog vremenskog perioda i može, ali i ne mora obuhvatati put, već samo boravak u inostranstvu.

Da li mi je potrebna polisa putnog osigranja?

U najvećem broju slučajeva, najverovatnije nije potrebna. Ukoliko vodite računa o svom zdravlju i ne bavite se kakvim ekstremnim sportovima, vrlo verovatno da nećete imati potrebe za bilo kakvim zdravstvenim uslugama.


Problem je što je nekada dovoljno samo malo i vi ste prisiljeni da zatražite zdravstvenu uslugu. A tada cene mogu biti veoma obeshrabrujuće. Slomljena noga i prateće zdravstvene usluge, postavljanje i skidanje gipsa, u SAD-u iznose 12.000 USD. Da li je polisa čija vrednost često iznosi manje 100 EUR i dalje veliki izdatak?

Postoji više agencija kod kojih možete izvaditi polisu putnog osiguranja. Uslovi koje ove agenciju nude su donekle različiti, pažiljivim pretaživanjem možete pronaći da su neke povoljnije od drugih i po visini premije i po broju osiguranih dana. Ovde su linkovi ka onim, verovatno najpoznatijim:
  • www.uniqa.rs
  • www.deltagenerali.rs
  • www.wiener.co.rs
  • www.dunav.com
  • www.ddor.co.rs
Polisu putnog osiguranja možete izabrati i kupiti i u turističkoj agenciji preko koje kupujete avio karte. 

Tokom boravka u inostranstvu, imajte uvek pri sebi i broj telefona Centra za pomoć koji je dat na polisi putnog osiguranja. U slučaju nužde, prvo morate pozvati broj Centra za pomoć, a odatle će vas uputiti  ka odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi, u zavisnosti od zemlje iz koje ih pozivate.

Ukoliko polisa istekne, a nosilac putnog osiguranja i dalje boravi u inostranstvu, novu polisu putnog osiguranja može izvaditi u zemlji u kojoj boravi kod neke od agencija koje pružaju putno osiguranje za posetioce te zemlje.

Tagovi za pretragu informacija o agencijama mogu biti: overseas, visitior, health insurance plan, a cene osiguranja mogu biti i niže nego kod domaćih agencija.

Primera radi, u Australiji,  osnovno zdravstveno osiguranje za posetioca, može iznositi $29 AUD za nedelju dana, ili $53 AUD za dve nedelje, zavisno od agencije.

Нема коментара:

Постави коментар