Colored Tab Dropdown-SR

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22. мај 2016.

Australijska partner viza (sublclass 820)

PRIPREMA APLIKACIJE ZA AUSTRALIJSKU PARTNER 820/801 VIZU


Ako se prijava za Partner vizu vrši po osnovu prethodno odobrene Prospective Marriage - predbračne vize, troškovi za novu aplikaciju dosta su manji od aktuelne cene kada se direktno aplicira za Partner vizu. Troškovi nove aplikacije trenutno iznose oko $1070 AUD i ova cena nije menjana i pored stalnog poskupljenja cena za osnovne aplikacije.

Važno je aplicirati pre isteka PM vize, a za samu aplikaciju nije potrebna veća priprema. Sve se obavlja online, prvo se kreira nalog na adresi: https://online.immi.gov.au/lusc/login, a potom se popunjava aplikacija. Po završetku popunjavanja i podnošenju aplikacije, potrebno je izvršiti i online uplatu gore navedenog iznosa. Aplikacija je tada registrovana i aplikant dobija potvrdu o odobrenju nove bridging-vize tipa A i klase WA. Sa bridging vizom tipa A i klasom WA aplikant ima neograničena prava da se zaposli. 

Za razliku od Prospective Marriage i Partner viza, Bridging viza ne omogućava višestruke izlaske i ulaske u Australiju. Ukoliko aplikant želi da putuje van Australije za vreme dok je na Bridging vizi, prvo mora da aplicira za tip B bridging vize, cena aplikacije je oko $140 AUD. Tek kada mu ova viza bude odobrena na određeni vremenski period, aplikant može da napusti zemlju.

Ukoliko se ne aplicira za tip B i samo odputuje, da bi se ponovo ušlo u Australiju, mora se aplicirati od početka za PM ili Partner vizu  sa svim troškovima koji uz njih danas idu.

Period od odobrenja bridging vize do odobrenja privremene Partner subclass 820 vize obično potraje nekoliko meseci, a po odobrenju aplikant ima ponovo slobodu da putuje van zemlje i nazad bez ograničenja.