Colored Tab Dropdown-SR

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

29. септембар 2015.

Austrija, Beč



KOLIMA DO BEČA I MINHENA


Koliko može trajati putovanje kolima od Beograda do Beča? Nekome ovo može uspeti za oko 6 sati, ali veoma brze vožnje. Ako volite često da pauzirate i uživate u putu, računajte i na 9, 10 sati i više.

Obzirom da tokom puta morate nešto i pojesti, nije loše kupiti piće i hranu u Subotici, ukoliko idete preko Kelebije. Cene su niže od beogradskih, i svakako niže od onih koje slede kasnije tokom puta.

Prelaskom granice sa Mađarskom, ulazite u zonu Evropske unije. Dalje pasoške kontrole između zemalja članica unije nema. Nakon ulaska u Mađarsku, potrebno je kupiti vinjetu. Ovo možete obaviti odmah na granici, kod dugačke, bele prizemne zgrade, odmah iza punktova granične kontrole. Cena vinjete za 10 dana ovde iznosi 14 EUR. 

Od Kelebije put (53) će vas voditi preko Tompe, Kiskunhalasa, Soltvadkerta, Kiskoros-a do Solt-a, gde skrećete levo i putem (52), nakon prelaska mosta iznad Dunava, ulazite u Dunafodlvar. Nakon kraće vožnje kroz ovo mesto sa prelepim crkvama na obroncima rečne obale, dalji put iz Dunavfoldvara, zavisno od toga da li se putuje do Beča preko Budimpešte ide putem (61), do malog kružnog toka nakon kojeg se ulkjučuje na autoput E-73 ka Budimpešti.




U drugom slučaju, kada nema potrebe ići prema Budimpešti, iz Dunavfoldvara se može izaći putem (6) i tako stići do sledećeg mesta Dunaujvaros, a odatle skretanjem na put (62) do mesta Székesfehérvár.

Od Székesfehérvár-a, treba nastaviti na dalje putem (81), preko Mor-a, Kisber-a, Mezoors-a pa sve do uključivanja na autoput E-75  u blizini Győr-a, a kojim se potom direktno stiže u Beč.




Ukoliko izabere put (81) bićete u prilici da vidite i živopisnu mađarsku ravnicu i prelepe krajolike.



BEČ


ISKUSTVO SA SMEŠTAJEM

Hotel Kavalier. Buking obavljen preko sajta Hotels.com. Cena dvokrevetne sobe od 60-tak evra, doručak uključen u cenu. Mesto u garaži za tri dana, 15 evra. Jednostavan, relativno moderan hotel, na zapadnoj strani Beča. Hotel ima svoju garažu, internet vezu koja je uglavnom stabilna, tv, frižider. Sobe su lepe i prostrane. Izbor hrane za doručak je dosta dobar, od glavnih jela do deserta i voća. 

Hotel od glavnih ulica Beča deli svega nekoliko stanica vožnje tramvajem. Radnje i prodavnice u Beču rade samo do 7 uveče, često i dvokratno, do podneva i potom od 4 do 7 uveče. Prodavnice koje rade preko cele noći nalaze se u okviru velikih podzemnih metro stanica.Za turistu, u Beču će verovatno biti važno da poseti muzeje, kojima ovaj grad obiluje. 




TECHNISCHES MUSEUM WIEB  - Muzej tehnike

Veliko zdanje muzeja u sebi sadrži zaista grandiozne postavke, kao na primer železnice kroz vreme, sa nekoliko parnih lokomotiva iz 19 i ranog 20 veka, postavke kućne bele tehnike kroz 20. vek, računarsku i audio tehniku sedamdesetih, osamdesetih i još mnogo toga.


 

   


NATURHISTORISCHES MUSEUM - Muzej prirodne istorije

Muzej se nalazi u centralnim delova grada, a nasuprot zdanja Muzeja istorije umetnosti - Kunsthistorisches Museum od kojeg ga deli trg Marije Tereze - Maria Theresien Plaz.Muzej sadrži veliki broj eksponata prepariranih i izumrlih životinja, replika dinosaurusa, prelepe geološke forme stena i minerala, došljake iz svemira - meteorite sa zapisom mesta i godine pada, i mnoge druge postavke.

  

 

 


OKRUG MARIAHILF - Mariahilfer Strasse

Ova ulica je skoro pa pešačka zona, iako postoji saobraćaj nižeg inteziteta. Prepuna je ljudi, prodavnica, izloga, kafea, kioska sa brzom hranom. Pored šopinga, ovde možete posetiti i staru i prelepu crkvu Sankt Mariahilf u srednjem delu ulice.



 




Za više detalja i korisnih informacija:

Нема коментара:

Постави коментар